Wycieczka po Ziemi Kłodzkiej.

08 września br. odbędzie się
WYCIECZKA PO ZIEMI KŁODZKIEJ
- zbiórka - 8.15 - parking ul. Ślężna
/ naprzeciw Uniwersytetu Ekonomicznego /
ODPŁATNOŚĆ UCZESTNIKA - 50,00 PLN.

W programie :
1.  Park Miniatur Minieuroland w Kłodzku - Zwiedzanie z przewodnikiem.
W Minieurolandzie można podziwiać ponad  40 makiet najznamienitszych budowli z Dolnego Śląska, Ziemi Kłodzkiej, Europy oraz ze świata. Wszystko to znajduje się w otoczeniu pięknego ogrodu, obfitego w tysiące unikatowych gatunków drzew i krzewów. Miniatury przedstawione są w skali 1:25 z zachowaniem najdrobniejszych szczegółów.
2.  BAZYLIKA MNIEJSZA w Bardzie Śl. - Zwiedzanie z przewodnikiem.
 Bazylika Mniejsza Nawiedzenia Najświętszej Maryi Panny w Bardzie Śląskim posiada wielowiekową  Figurę Matki Bożej Strażniczki Wiary. Według oficjalnej strony internetowej najnowsze badania potwierdzają, że jest to  najstarsza, drewniana (lipowa) figura Matki Bożej w Polsce.
3.  KOPALNIA W SZKLARACH - Zwiedzanie z przewodnikiem.
Na trasie przedstawiane są wyjątkowe na naszym kontynencie  chryzoprazy i opale. Opowiadana jest niezwykle ciekawa  historię kopalni, prezentowane są fotografie z epoki, oraz... zwiedza się  schron przeciwatomowy z okresu PRL-u.
Zwiedzanie odbywa się pod opieką przewodnika, z odpowiedniej mocy latarkami. Niezbędny sprzęt jak hełmy i latarki jest na miejscu.
Z uwagi na niską temperaturę w sztolni zaleca się  ciepłą odzież i pełne obuwie.

PSD Wrocław

05 sierpnia 2021

ADRES KOŁA :

50-148 Wrocław, ul.Biskupia 11
(między Wita Stwosza a Oławską)

telefon:  71 /3417657
Polskie Stowarzyszenie Diabetyków Koło Wrocław